Zabpelyhes-kókuszos-barackos keksz

  • 2019.05.02.
  • 7

A zabpelyhes keksz kiváló energiaforrás. A bolti száraz, túlédesített kekszek helyett érdemes nekiállni házilag gyártani, mert sokkal jobb lesz a saját változatunk, ráadásul sokféleképpen variálható. Ez a változat kókusszal, aszalt sárgabarackkal és eritrittel készült. Mindenkinek ajánlom ezt a cukormentes kekszet, amely csodás ropogtatnivaló uzsonna időben vagy kirándulások alkalmával. :)Zabpelyhes-kókuszos-barackos kekszHozzávalók:200 g liszt (nálam diabestar csökkentett szénhidráttartalmú liszt)50 g kókuszreszelék100 g zabpehelycsipet só120 g eritrit 1 tojás200 g vaj 1 teáskanál
sütőpor1 teáskanál fahéj50 g felaprított aszalt sárgabarackElkészítés:A lisztet, a kókuszreszeléket,
zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat, a csipet sót és a cukrot egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást valamint a felaprított sárgabarackot és összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kekszeket. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.