Kakaós túrós szelet

  • 2019.05.30.
  • 8

Ha szeretitek a gyors, egyszerű sütiket, akkor ez Nektek való! Ez a túrós süti vendégvárónak vagy ebéd utáni desszertnek is szuper! :)Kakaós túrós szeletHozzávalók:A tésztához:10 dkg vaj8 dkg cukor2 tojás1 tasak vaníliás cukor15 dkg lisztfél tasak sütőpor2 evőkanál kakaópor 1 dl tejA túrós krémhez:450 g túró150 g tejföl1 tasak vaníliás cukor3-4 kanál
porcukor (ízlés szerint)Elkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajat és tovább habosítjuk. Ezután beleöntjük a tejet. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-vajas részhez és egynemű masszává keverjük. A kakaós tésztába óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot. A püspökkenyérformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a kakaós tésztát beleöntjük és elegyengetjük a formában. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel krémesre keverjük. Amikor kihűlt a kakaós tészta hosszában kettévágjuk. Az alsó tésztalapra rákenjük a túrókrém felét, majd ráfektetjük a másik tésztalapot és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.