Kakaós kuglóf kávés mascarponekrémmel

  • 2019.04.26.
  • 7

Nemrég megosztottam Veletek ennek a márványos kuglófnak a receptjét, amely isteni finom és gyerekjáték elkészíteni. Nekünk annyira ízlett, hogy megsütöttem újra, most teljesen kakaósan nagyobb formában. A tészta mennyiségét dupláztam, majd a kisült és kihűlt kuglófot kettévágtam és kávés mascarponekrémmel töltöttem meg, a tetejét pedig csokimázzal vontam be. Csodás!! :)Kakaós kuglóf kávés mascarponekrémmelHozzávalók:A kakaós tésztához:4 tojás20 dkg cukor1 dl tej1 dl olaj25 dkg liszt1 csomag sütőpor4 evőkanál kakaóporA kávés mascarponekrémhez:25 dkg mascarpone5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)1 evőkanál instant kávé2 evőkanál forró víz A tetejére díszíteni:80 dkg étcsokoládé1 evőkanál olaj Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük. Egy nagy tálban a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat és a kakaós-sütőporos lisztet. Ezután a tésztába óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. A kakaós
masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett kuglófformába és előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk egy tányérra.A krémhez az instant kávét feloldjuk 2 evőkanál forró vízben. A mascarponét a porcukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a kávét.
A kihűlt kuglófot kettévágjuk. Az alsó kuglóflapra rákenjük
a finom kávés krémet, majd rátesszük a felső lapot. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd a csokimázat a kuglóf tetejére öntjük. A töltött kuglófot kicsi időre hűtőbe tesszük dermedni, majd szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.