Szalámis minipizzák

  • 2019.03.21.
  • 2

Hát elég régen jelentkeztem, pontosan egy hónapja. Már egy ideje tervezem, hogy írok, de az elfoglaltságaim miatt nem jutott rá idő. Ezek a minipizzák még valamikor januárban készültek
ennek a pizzás rúdnak a receptje alapján. Már többször megsütöttem a rudakat, most viszont a tésztából
korongokat szaggattam, majd pizzakrémmel megkentem őket, mindegyikre rátettem egy szalámit és sajttal megszórtam a tetejüket. Nagyon finom lett! :)Szalámis minipizzákA tésztához:30 dkg liszt1 tojássárgája1,5 dkg élesztő0,5 dl tej1 dl tejföl5 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál cukorfél evőkanál sókéshegynyi bors1 kiskanál oregánó1 kiskanál bazsalikom1 kiskanál rozmaringA tetejére:pizzakrém1 csomag szalámi10-12 dkg reszelt sajtElkészítés:Az élesztőt felfutattjuk a langyos, cukros tejben. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojássárgáját, a sót, a fűszereket, a vajat, majd az egészet jól összedolgozzuk. Közepesen lágy tésztát gyúrunk.Ezután a tésztát 30 percig langyos helyen pihentetjük. Pihenés után a tésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük mindegyiket pizzakrémmel, ráteszünk egy szalámit, végül reszelt sajttal megszórjuk. A minipizzákat előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt megsütjük.