Kakaós püspökkenyér - egyszerű kevert süti

  • 2019.03.26.
  • 2

Ez egy finom pihe-puha piskótaszerű sütemény, amit gyorsan összedob az ember. Semmi macera nincs vele, csak egy kis keverés és már kész is.
Az egyik szombaton ébredés után bekevertem a tésztát, megsütöttem és már reggelire fogyasztottuk is a finom kávé mellé. :)(A tészta tepsibe vagy muffinformába is süthető.)Kakaós püspökkenyérHozzávalók:A tésztához:25 dkg liszt12,5 dkg cukor2 evőkanál kakaóporfél csomag sütőpor1 tojás1 tasak vaníliás cukor2,5 dl tej1 dl olajElkészítés:A lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Ezután összedolgozzuk a kakaós liszttel. A tésztát sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütemény.