Sütőtökös sajttorta

  • 2019.02.12.
  • 7

Volt egy sütőtököm, megsütöttem, de nem volt túl édes, így sajttortában végezte. Nagyon szuper lett! A blogomon szerepel már egy
sütőtökös sajttorta, itt találjátok. Ez kisebb, 18 cm-es formában készült.Sütőtökös sajttortaA tésztához:120 g teljes kiőrlés darált keksz1 evőkanál kakaó60 g vaj40 g porrá őrölt eritritA krémhez:250 g mascarpone250 g sütőtökpüré1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék60 g eritrit1 tojás1 evőkanál útifűmaghéj (helyette keményítő is használható)A tetejére:1 marék tökmagElkészítés:A darált kekszet, a kakaót, a vajat és az eritritet egy nagy tálba kimérjük és összegyúrjuk. Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk, majd a tésztát belenyomkodjuk. A kekszalapot 5 percig elősütjük.A mascarponét simára keverjük a sütőtökpürével, az eritrittel és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezt követően hozzáadjuk az egész tojást, majd az útifűmaghéjat is belekeverjük. A krémet ráöntjük a kissé elősütött tésztára, a tetejét pedig megszórjuk tökmaggal.Ezután a sajttortát betesszük a sütőbe és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl és szeleteljük.