Sült joghurttorta

  • 2019.01.22.
  • 2

Aki követi a blogom az tudja, hogy az egyszerű sütik híve vagyok, ez is az, ráadásul légiesen könnyű és alakbarát is. Nem szabad megijedni, a torta sütés után kicsit össze fog esni, pereme lesz.
Gyümölcsszósszal, friss gyümölccsel a legjobb, nálam ez most elmaradt, így is nagyon finom volt.Sült joghurttortaHozzávalók:80 dkg görög joghurt3 tojás1 evőkanál vanília aroma10 dkg eritrit5 dkg zabpehelyliszt2 evőkanál útifűmaghéjElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját az eritrittel kikeverjük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a vanília aromát, majd a görög joghurtot és jól összekeverjük az egészet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd az útifűmaghéjat is belekeverjük. A masszát tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, szeletelhetjük.