Diós-túrós sajtgolyók

  • 2019.01.31.
  • 2

Ha már unjuk az édeset és gyorsan ennék valami sósat, akkor ez a sajtgolyó tuti választásnak bizonyul. Könnyű, gyorsan elkészülő finomság, amely a túró miatt diétás is. Vendégvárónak is szuper!
Diós-túrós sajtgolyók
Hozzávalók:A tésztához:25 dkg túró20 dkg sajtkrém (a Lidlben kapható Goldessa sajtkrémet használtam)10 dkg reszelt trappista sajtsó1-2 evőkanál útifűmaghéj (függ a túró nedvességétől és a sajtkrémtől)A forgatáshoz:25 dkg pirított darált dióElkészítés:A túrót és a sajtkrémet botmixerrel összedolgozzuk. A sajtkrémes túrót sózzuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, az útifűmaghéjat és az egészet összekeverjük. A masszából diónyi méretű golyókat formázunk és mindegyiket pirított dióban meghempergetjük.