Fűszeres karácsonyi keksz

  • 2018.12.16.
  • 1

Ilyenkor az adventi időszakban nem lehet elég kekszet sütni. Én pedig mostanában nagyon ráálltam a házi készítésű kekszekre. A múlt hétvégén egy ropogós, omlós fűszeres kekszet csináltam, amely a mézeskalács kiváló alternatívája lehet. Ez az ünnepváró illatos keksz fémdobozban karácsonyig is eláll, ha addig meg nem esszük. Vigyázat, nagyon eteti magát! :)Fűszeres karácsonyi kekszHozzávalók:50 dkg liszt2 tojássárgája25 dkg vaj15 dkg porcukor1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj1 csomag vaníliás cukor2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék1 kávéskanál sütőporcsipet sóElkészítés:A lisztet kimérjük egy nagy tálba. Hozzáadjuk a csipet sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket és elkeverjük az egészet. A száraz keverékhez hozzáadjuk a felkockázott vajat és elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a két tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk
és egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott kekszeket sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha picit halvány a kekszek alja.