Köleslisztes kevert sütemény

  • 2018.11.26.
  • 7

Amikor nincs ideje az embernek, akkor jól jön az egyszerű kevert sütemény. Ez egy reformváltozat,
amely diétás ugyanakkor finom is. Remek süti reggelire, uzsonnára és gyorsan elkészíthető! :)Köleslisztes kevert süteményHozzávalók:8 dkg kölesliszt10 dkg zabpehelyliszt1 csomag sütőpor1 csipet só10 dkg vaj3 tojás10 dkg eritrit/cukor1 tasak vaníliás cukor1 marék mazsolaElkészítés:A tojásokat a cukorral/eririttel
és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és tovább keverjük. Egy tálban összekeverjük a zabpehelylisztet, a köleslisztet, a sót és a sütőport.
Ezután a tojásos részhez hozzákeverjük a köleslisztes-zabpehelylisztes keveréket és az egészet egynemű tésztává dolgozzuk.A mazsolát belekeverjük a tésztába.A masszát sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába simítjuk és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. (Végezzünk tűpróbát!)Ha megsült a süti, a formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és szeleteljük.