Áfonyás túrókrém

  • 2018.11.05.
  • 8

A túró a legegészségesebb és legegyszerűbb alapanyag, ha édességet akarunk készíteni. Én gyakran készítek belőle túrókrémet valamilyen gyümölccsel, mert gyors, finom és alakbarát. Ez az áfonyás
finomság még nyáron készült. Igazából bármilyen gyümölccsel finom, korábban meggyel is készítettem már. Ilyenkor ősszel almával vagy birsalmával csinálom. Biztos mindenki készített már hasonló gyümölcsös túrókrémet, de úgy gondoltam, hogy fölteszem a blogra.Áfonyás túrókrémHozzávalók:A túrókrémhez:250 g túró150 g natúr joghurtízlés szerint édesítő vagy cukor (én eritritet használtam)egy kevés vaníliás cukorAz áfonyaszószhoz:kb. 100 g áfonya3 evőkanál eritrit2 evőkanál vízDíszítéshez:néhány szem áfonyaElkészítés:Az áfonyát 2 evőkanál vízzel és a eritrittel feltesszük a tűzre főni. Amikor már forr és a gyümölcs puha, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.A túrót, a joghurtot, az eritritet és a vaníliás cukrot összekeverjük. A pohár aljára kanalazunk egy adag túrókrémet, annak tetejére áfonyaszószt teszünk, újra túrókrém következik, majd ismét áfonyaszósz, majd újból túrókrém. A tetejére néhány szem áfonyát halmozunk.