Zabkoch - zabfelfújt

  • 2018.10.12.
  • 6

A rizsfelfújt egészségesebb, diétásabb verziójával a zabfelfújttal érkeztem. Szokás szerint egyszerű recept és nagyon finom. Sárgabaracklevárral tálalva a legjobb, remélem, hogy hűvös őszi estéken ti is kedvet kapok az elkészítéséhez.
:)Zabkoch - zabfelfújtHozzávalók:A tésztához: 100 g zabpehely4 dl tej250 g túró3 tojás80 g cukor (ízlés szerint növelhető, csökkenthető)pici fahéjpici sópici szódabikarbónamazsolaTálaláshoz:sárgabarcklekvárElkészítés:A tejhez hozzáadjuk a cukor felét, a sót, majd belekeverjük a zabpelyhet és zabkását főzünk.
Hagyjuk a kását kihűlni.A
tojásokat kettéválasztjuk. A túróhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, a szódabikarbónát, a fahéjat, a maradék cukrot, a mazsolát és jól összekeverjük. A túrós masszába beleforgatjuk a kihűlt zabkását.A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is hozzákeverjük a túrós-zabos masszához.A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk és 180 fokon 40-45 percig sütjük.Szeletelés után sárgabaracklekvárral tálaljuk.