Kókuszos-tönkölyös pillangókekszek

  • 2018.10.24.
  • 1

Az eddigi kellemes napsütés helyett ma már borúsabb arcát mutatja az ősz. Ilyenkor egy bögre meleg tea vagy kávé mellé mindig jól jön egy finom keksz, főleg, ha az házi készítésű.
Ennek a kókuszos tönkölykeksznek az édesítéséhez eritritet használtam. Mostanában próbálom mellőzni a sütikben a cukrot, ez az édesítőszer pedig sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik.
Aki gondolja tehet bele többet is, nekem így is elég édes volt. Ezek a pillangókekszek többségében lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, így cukorbetegek vagy diétázok is fogyaszthatják.Kókuszos tönkölyös pillangókekszekHozzávalók:100 fehér liszt125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt125 g vaj80 g eritrit1 evőkanál vaníliaaroma50 g kókuszreszelék1 teáskanál sütőporegy csipet só1 tojásElkészítés:A kétféle lisztet, a sütőport, az eritritet, a sót, a vaníliaaromát és a kókuszreszeléket összekeverjük. A vajat felkockázva hozzáadjuk, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, végül a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át pihentetjük a hűtőben.Ezután a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és pillangó formára (vagy amilyenre akarjuk) szaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.