Áfonyakrémes kocka
- 2018.09.05.
- 4
Egyszerű, gyorsan elkészíthető krémes sütire vágytunk, de csak egy darab tojás volt itthon. Gondoltam készítek kevert tésztát, aminek tetejére halmozom a krémet. Így született ez az áfonyakrémes kocka. Finom lett! :)Áfonyakrémes kockaHozzávalók:A kevert tésztához:200 g liszt200 g cukor1 tojás300 ml tejföl1 teáskanál vaníliaeszencia1 csomag sütőpor1 csipet sóAz áfonyás krémhez:250 g mascarpone250 g áfonya10
zselatin10 dkg cukorDíszítéshez:áfonyaElkészítés:Átszitáljuk a lisztet és összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliaeszenciát, a tejfölt és összedolgozzuk. Ezután a tojásos-cukros-tejfölös keverékhez fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet és homogén masszává dolgozzuk.Egy tepsit kizsírozunk, kevés liszttel megszórjuk, majd belesimítjuk a tésztát. A süteményt
előmelegített sütőben 180 ºC fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a tészta.) A tepsiben hagyjuk kihűlni a tésztát.A krémhez az áfonyát 3-4 evőkanál vízzel és a cukorral feltesszük a tűzre főni. Amikor már forr és a gyümölcs puha, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Az áfonyapüréhez hozzákeverjük a mascarponét.
A zselatinra kevés vizet öntünk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Ezt követően a beáztatott zselatint kis lángon folyamatos keverés mellett meglangyosítjuk. Miután levettük a tűzről 2-3 evőkanál krémet elkeverünk benne, majd így hozzáadjuk a többi krémhez.Az áfonyás krémet rásimítjuk a kihűlt tésztára és 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor áfonyaszemekkel díszítjük a süteményt.