Banános-diós kevert süti meggyel

  • 2018.07.12.
  • 5

Egy egészséges, teljes kiőrlésű kevert sütit hoztam, amely nem túl édes. Cukormentes, a sütemény édességét és szaftosságát a pürésített banán adja.Banános-diós kevert süti meggyelHozzávalók: (20x10-es püspökkenyérformához)A kevert tésztához: 7,5 dkg darált dió12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 2 banán pürésítve3 evőkanál olaj3 tojás1 kiskanál sütőpor15-20 dkg meggyElkészítés:Összekeverjük a lisztet a diót és a sütőport.
Egy tálban a banánokat botmixerrel pürésítjük. A tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a banánpürét,
az olajat, majd beleforgatjuk a diós-sütőporos lisztet és az egészet egynemű masszává dolgozzuk. A kevert tésztába belekeverjük a magozott meggyet.Egy 20x10-es püspökkenyérformába sütőpapírt teszünk és belesimítjuk a tésztát. A süteményt előmelegített sütőben 25-30 percig tűpróbáig sütjük.