Citromos szelet túrókrémmel és eperrel

  • 2018.06.08.
  • 1

A túró az egyik legjobb alapanyag, hiszen mascarponéval és gyümölccsel isteni sütemény készíthető vele. Ennél a sütinél a citromos piskótára halmozott túrókrémbe még vaníliás puding is kerül, így még finomabb az ízhatás. A krémen mennyei eper van, ami megkoronázza az egész sütit és elvarázsol mindenkit. :)
Citromos szelet túrókrémmel és eperrelHozzávalók:A piskótához:4 tojás6,5 dkg cukor fél csomag sütőpor13 dkg liszt1 citrom reszelt héja
4 evőkanál citromlé3 evőkanál olajA krémhez:3 dl tej1 tasak vaníliás pudingpor25 dkg túró25 dkg mascarpone10 dkg porcukorA tetejére:eperElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és az olajat. A lisztet átszitáljuk, elvegyítjük a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd belekeverjük a cukros tojásos keverékbe és egynemű masszává dolgozzuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a tésztába. Egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk a piskótamasszát, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A túrókrém elkészítése: a vaníliás pudingporból 3 evőkanál cukorral és a tejjel
sűrű pudingot főzünk. A langyos pudinghoz hozzákeverjük a mascarponét, majd a túrót is hozzátesszük. A krémet robotgép segítségével jól kikeverjük, majd rákenjük a kihűlt piskótára. A sütemény tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük.