Túrókrémes csokitorta

  • 2018.05.06.
  • 6

Egy kicsit elmaradtam a blogról, mivel nem volt időm rá. A hossszútvégét aktívan töltöttem, négy napig Csehországban voltam. A barátaimmal gyönyörű tájakon jártunk, sokat túráztunk és megcsodáltuk Prága városát is. Szuper volt! :) Na, de térjünk át a sütire! Megint könnyen elkészíthető finomságot hoztam, csokoládés kevert tészta túrókrémmel tortaformában sütve. Egyszerű, de nagyszerű! :) A torta teteje bevonható csokimázzal, nekünk nem hiányzott róla, ráadásul így diétásabb is. :)
Túrókrémes csokitortaHozzávalók:A csokis tésztához:3 tojás10 dkg cukor (én eritritet használtam) 60 ml olaj120 ml tej 30 dkg liszt1 csomag sütőporegy csipet só 5 dkg étcsokoládé Túrókrémhez:50 dkg túró5 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja150 g joghurt1 tasak vaníliás pudingpor1 tojásElkészítés:Először a túrókrémet készítjük el. A túróhoz hozzáadjuk a cukort, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojást, a joghurtot, majd egy botmixer segítségével krémesre keverjük. A végén a krémbe belekeverjük a vaníliás pudingport. A tésztához a tojásokat felütjük és a cukorral/eritrittel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, a tejet és a gőz fölött megolvasztott étcsokoládét, majd az egészet elkeverjük. A lisztet a sóval és a sütőporral összevegyítjük, majd hozzáadjuk az étcsokoládés részhez és egynemű tésztává keverjük.
A tészta felét egy kizsírozott kilisztezett tortaformába simítjuk, ráöntjük a túrós tölteléket, majd befedjük a maradék csokoládés tésztával. A tortát előmelegített sütőben 35-45 perc alatt megsütjük. A sütési idő függ a sütőtől. Mielőtt kivesszük a sütőből, mindenképpen végezzünk tűpróbát.