Mascarponés köleskrém eperrel

  • 2018.05.21.
  • 5

Pohárdesszert következik: tejbeköles és mascarpone fúziója eperrel megszórva. Remek finomság, amely idénygyümölcs szerint variálható. :)Mascarponés köleskrém eperrelHozzávalók:10 dkg köles4 dl tejegy csipet só5 evőkanál cukor (ízlés szerint növelhető, csökkenthető)egy citrom reszelt héja250 g mascarpone250 g eperElkészítés:A kölest alaposan megmossuk, majd egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az vizet leszűrjük a kölesről. A köleshez hozzáöntjük a tejet, ízesítjük egy csipet sóval, cukorral, reszelt citromhéjjal, majd lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük. A kihűlt tejbeköleshez hozzákeverjük a mascarponét, majd habverővel habosra keverjük. A krémből a poharakba kanalazunk egy adagot, megszórjuk eperdarabokkal, majd ismét krém következik, a tetejére eperdarabokat halmozunk.