Epres mascarponés kocka

  • 2018.05.26.
  • 6

Itt az eperszezon, amit egyszerűen imádok! Szerintem nem lehet nem szeretni ezt a gyümölcsöt, bármilyen formában és mennyiségben megtudom enni. Sütibe is kerül
mindig, idén ez volt az első finomság, amit csináltam. Ellenállhatatlanul finom! :)Epres mascarponés kockaHozzávalók:A piskótához:4 tojás10 dkg cukor (én csak 6 dkg-ra csökkentettem)12 dkg liszt3 dkg kakaófél csomag sütőpor4 evőkanál víz4 evőkanál olajA krémhez:40 dkg eper50 dkg mascarpone300 g joghurtcukor ízlés szerint12 g zselatinA tetejére:eperElkészítés:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgákat a cukorral a robotgép habverőjével habosra keverjük majd belecsorgatjuk az olajat és a vizet is.
A sütőport, a lisztet, a kakaót összevegyítjük és beleszitáljuk a tojásos részbe, majd
elkeverjük. Ezt követően a kemény habbá tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós tésztába. A masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
A krémhez az epret cukorral összeturmixoljuk. A joghurtot kikeverjük a mascarponéval, majd az eperpürét is hozzákeverjük. A zselatint beáztatjuk, 1-2 percig állni hagyjuk. Alacsony tűzön meglangyosítjuk majd hozzáadjuk a epres mascarponés krémhez.
A krémet rákenjük a kihűlt piskótára, a tetejét eperrel kirakjuk. A sütit hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a krém megszilárduljon. Tálaláskor kockára vágjuk.