Vaníliapudingos túrós sütemény - Boldog húsvétot!

  • 2018.04.01.
  • 7

Igazán finom, gyors és egyszerű sütemény. Teljes kiőrlésű liszttel igyekeztem egészségesebbé tenni és a cukrot is minimalizáltam. Nekünk nagyon ízlett. Ha tetszik készítsétek el! :)Ezzel a süteménnyel kívánok minden kedves olvasómnak, bloggertársamnak áldott, békés húsvéti ünnepet!
Vaníliapudingos túrós süteményHozzávalók:A piskótához:3 tojás50 g cukor50 g finomliszt50 g teljes kiőrlésű búzalisztfél csomag sütőpor4 evőkanál víz3 evőkanál olajA krémhez:350 ml tej1 csomag vaníliás pudingpor3 evőkanál cukor
+ 30 g cukor (ízlés szerint csökkenthető; növelhető)250 g túróA tetejére:csokoládéreszelék Elkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral.A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat majd a sütőporos lisztet. Az így kapott tésztához szilikonlapáttal óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét.
A piskótatésztát kilisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése: a vaníliás pudingporból 3 evőkanál cukorral és a tejjel
sűrű pudingot főzünk. A túrót krumplinyomón áttörjük, majd belekeverjük a cukrot és hozzáadjuk a sűrű pudinghoz. A krémet simára keverjük, majd rákenjük a kihűlt piskótára. A sütemény tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.