Narancsos túrós pite

  • 2018.03.16.
  • 6

Túróból sosem elég! Íme egy finom, egyszerű narancsos túrós pite receptje, ami elronthatatlan. Bátran próbáljátok ki, mindenki oda lesz érte. :)Narancsos túrós piteHozzávalók:A tésztához:15 dkg liszt5 dkg porcukor2 evőkanál kakaó1 teáskanál sütőporegy csipet só 5 dkg zsír1 tojás2 evőkanál tejfölA krémhez:50 dkg túró1 narancs reszelt héja (én 2 tasak dr. Oetker finesse reszelt narancshéjat használtam)5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint)1 csomag vaníliás cukor2 tojás2 evőkanál tejfölElkészítés:Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, amihez hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót, a sütőport, az egy csipet sót, majd összekeverjük. Beletesszük a zsírt, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk.
A piteformát kivajazzuk és kilisztezzük.
A tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk. A tésztát beleigazítjuk a kizsírozott formába, úgy hogy az oldalára is jusson, tehát pereme legyen a pitének. A tésztát előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat és a tejfölt is. A túrókrémet alaposan kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, ráöntjük a túrókrémet, egyenletesen elsimítjuk, majd megszórjuk mandulafogáccsal a tetejét. Ezt követően a pitét visszatesszük a sütőbe még 30-40 percig sülni. Hagyjuk kihűlni a pitét, majd felszeleteljük.