Mézes zabpelyhes keksz aszalt vörösáfonyával

  • 2018.03.11.
  • 0

Egy cukor nélküli zabkekszet hoztam, amely mézzel és aszalt vörösáfonyával van ízestíve. Nagyon finom, könnyen elkészíthető, és fémdobozban sokáig eláll.
:)Mézes zabpelyhes keksz aszalt vörösáfonyávalHozzávalók:15 dkg zabpehely15 dkg teljes kiőrlésű liszt15 dkg vaj1 tojás3 evőkanál mézkevés fahéj1 teáskanál sütőporaszalt vörösáfonya darabkákElkészítés:A lisztet, a sütőport és a zabpelyhet összekeverjük egy tálban. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a tojást és jól összekeverjük.
A mézes-vajas keverékhez hozzáadjuk a zabpelyhes-sütőporos keveréket, az aszalt vörösáfonya darabkákat és az egészet összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, kis golyókat gömbölyítünk, majd kilapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.
A zabpelyhes kekszeket előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.