Kakaós köleskoch eperrel

  • 2018.03.26.
  • 3

Avagy a kölesfelfújt újabb felvonása. Már korábban többször készítettem köleskochot, mivel egészséges és finom is. Ezt most kakaóval ízesítettem, epret kevertem bele és tortaformában sütöttem.

:)Kakaós köleskoch eperrelHozzávalók:A felfújthoz: 20 dkg köles5 dl tej 5 evőkanál cukor3 evőkanál kakaóporpici só3 tojás1 evőkanál búzadaraA tetejére:250 gramm eperElkészítés:Az előző este beáztatott kölest kétszer megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük és ráöntjük a tejet. Hozzáadjuk a kakaót, a cukrot és a sót. Tejberizs állagúra főzzük.Amíg hűl, szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéből kemény habot verünk. Ha kihűlt a kakaós köles belekavarjuk a tojássárgákat, majd jól elkeverjük. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot és hozzáadjuk az 1 evőkanál búzadarát. A legvégén belekeverjük az epret is. A masszát kizsírozott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-40 percig sütjük. Mielőtt kivesszük végezzünk tűpróbát!

Címkék

Torta Eper Kakaó Köles