Citromos-goji bogyós keksz

  • 2018.02.23.
  • 0

Az utóbbi időben nagyon rákattantam a házi kekszek készítésére, mivel úgy gondolom, hogy sokkal finomabbak, mint a futószalagon gyártott változatok. Törekszem arra, hogy minőségi alapanyagok kerüljenek bele és cukor helyett eritritet használok, hogy egészségesebbek legyenek.
Ezúttal egy citromos-goji bogyósat hoztam, amely nagyon finom lett. Bátran ajánlom mindenkinek! Kellemesen omlós finomság kávé vagy tea mellé. :)
Körülbelül 40-45 darab keksz lesz ebből a tésztából.Citromos-goji bogyós keksz Hozzávalók:350 g liszt (nálam 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt és 150 g finomliszt)1 teáskanál sütőpor1 tojás200 g vaj100 g eritrit (vagy cukor)1 citrom reszelt héja (én 2 tasak dr. Oetker finesse reszelt citromhéjat használtam)1 tasak vaníliás cukor2-3 marék goji bogyó Elkészítés:Egy nagyobb tálban összekeverjük a liszteket, az etriritet / cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és a beáztatott goji bogyót, majd jól összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, tetszőleges formával kiszaggatjuk a kekszeket és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Előmelegített sütőben 15-25 perc alatt megsütjük. (A sütési idő függ a sütőtől!)