Amarántos kakaós keksz

  • 2018.01.20.
  • 7

Ha szeretitek a kakaós finomságokat, akkor nem is lehetne jobb választás egy finom keksznél. Ebben egészséges zabpehely és puffasztott amaránt is van.
Ezt a ropogtatanivalót még tavaly sütöttem, de csak most jutottam oda, hogy megosszam Veletek. Ha tetszik, próbáljátok ki! :)Amarántos kakaós keksz Hozzávalók:200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt100 g zabpehely100 g puffasztott amaránt200 g vaj100 g porcukor (vagy Xilit)1 evőkanál kakaó1 teáskanál fahéj1 teáskanál sütőpor1 tojás Elkészítés:A lisztet átszitáljuk, a porcukrot, a kakaót, a fahéjat, a sütőport, a puffasztott amarántot és a zabpelyhet belekeverjük. A vajat kisebb kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát. Ha nem állna össze, adjunk hozzá egy pici tejet vagy tejfölt. Az így kapott tésztát fóliába tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivéve a tésztát kinyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.