Napraforgómagos-tönkölyös aprósüti

  • 2017.12.31.
  • 9

Szilveszter napja van, a 2017-es év utolsó blogbejegyzése ez. Köszönöm minden kedves olvasómnak egész évi megtisztelő figyelmét,
2018-ban is sok szeretettel várok minden hűséges és új látogatót!
Az év utolsó napján a sós finomságoké a főszerep, így egy finom magvas aprósütit hoztam. Természetesen a napraforgómag lecserélhető mákra, szezámmagra, lenmagra vagy akár sajtra is.Nagyon boldog, szerencsés és egészségben gazdag új évet kívánok Mindenkinek! Napraforgómagos-tönkölyös aprósüti
A tésztához: 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt150 g vaj1/2 teáskanál só2 tojás1-2 evőkanál tejföl (ha kell)A tetejére:1 tojás kenninapraforgómagElkészítés:A lisztet kimérjük és átszitáljuk egy nagy tálba, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a sót, a tojást és a tejfölt, majd kézzel összedolgozzuk az egészet. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. Az aprósütik tetejét lekenjük tojással, majd megszórjuk napraforgómaggal. Előmelegített sütőben megsütjük őket.