Tejszínes-gesztenyés kocka

  • 2017.10.07.
  • 8

Egy krémes-habos süteményt hoztam, amely ünnepnapokon és családi összejöveteleken is megállja a helyét.
A tésztája egyszerű kakaós piskóta, erre kerül egy réteg gesztenyés krém, melyet tejszínhab koronáz meg. Isteni finom! :)Tejszínes-gesztenyés kockaHozzávalók:A piskótához:4 tojás4 evőkanál cukor (nálam 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál eritrit)3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt1 evőkanál kakaóporA gesztenyés krémhez:1 tasak vaníliás pudingpor4 evőkanál cukor 3 dl tej250 g gesztenyemasszaA tejszínes réteghez:4 dl habtejszín8 dkg cukor1 tasak vaníliás cukor 2 tasak expressz zselatinfixA díszítéshez:reszelt étcsokoládéElkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral, az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot. Ezután rászitáljuk a kakaóval elkevert lisztet, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. A tepsit kizsírozunk, kilisztezünk majd a masszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)A krémhez a tejből a vaníliás pudingból a cukorral sűrű pudingot főzünk, s kicsit hűtjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és krémesre keverjük.
A tejszínhez a cukrot, a vaníliás cukrot hozzáadjuk majd lassú fokozaton verni kezdjük, majd belekeverjük a zselatinfixet. A tejszínt tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.A kihűlt
piskótára rákenjünk
a gesztenyés krémet, majd erre rásimítjuk a keményre vert tejszínhabot. A sütemény tetejére díszítésként reszelt étcsokoládét szórunk.