Tökmaglisztes sós sütemény magvakkal

  • 2017.09.28.
  • 4

Szeretek új dolgokkal kísérletezni, ismerkedni. A tökmagliszt a héjtalanított tökmag hideg préselésével és őrlésével készül. Magas a fehérjetartalma, zsír- és szénhidráttartalma pedig alacsony. Ennek köszönhetően kiváló alternatívát nyújt a diétázóknak illetve az egészséges táplálkozás követőinek. Egyszer már sütöttem ezzel a lisztfélével egy sós ropogóst, ami rendkívül ízlett a magliszt kellemes aromája miatt. Ismét egy sós rágcsálnivalót készítettem belőle,
nagyon finom lett. Biztos, hogy fogok még új finomságokat készíteni ebből a lisztből. Kísérletezzetek Ti is bátran vele! :)Tökmaglisztes sós sütemény magvakkalHozzávalók:A tésztához:12,5 dkg tökmagliszt12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt12,5 dkg margarin2 tojássárgája1 teáskanál só(1-2 evőkanál tej ha szükséges) A tetejére:tojásfehérje lenmag / szezámmag (ízlés szerint reszelt sajt)