Meggyes-őszibarackos túrótorta

  • 2017.08.09.
  • 2

A 200. blogbejegyzést olvashatjátok most tőlem. Ennek alkalmából egy remek tortát hoztam. A túrótorta mindenhogy isteni, a legfinomabb gyümölccsel megspékelve, legutóbb meggyel és őszibarackkal készítettem. Nagyon könnyű elkészíteni. :)Meggyes-őszibarackos túrótortaHozzávalók:A piskótához:3 tojás3 evőkanál liszt3 evőkanál cukor A túrókrémhez:500 g túró250 g mascarpone150 g cukor (ízlés szerint változtatható)2 tasak vaníliás cukor1 kezeletlen citrom reszelt héja néhány szem magozott meggy1 őszibarack kockára vágvaA tetejére:néhány szem magozott meggy1-2 őszibarack szeletekre vágva1 tasak színtelen tortazselé2 evőkanál cukor200 ml víz
50 ml meggyléElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot. Ezután rászitáljuk a lisztet, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. Egy tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk majd a masszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)Az áttört túrót, a mascarponét, a citromhéjat a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A krémbe belekeverjük a magozott meggyet és a kockára vágott őszibarackot. A gyümölcsös túrókrémet egyenletesen elsimítjuk a megsült piskótán. A torta tetejét kirakjuk magozott meggyel és őszibarackszeletekkel. A meggylevet és a vizet összekeverjük, majd 2 evőkanál cukorral elkeverjük és felforraljuk. A kész zselét a közepétől kiindulva a torta tetejére öntjük.
A tortát néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.