Áfonyás-mascarponés pohárkrém - 3. blogszületésnap

  • 2017.08.15.
  • 9

A múlt héten a nagy hőség idején készítettem ezt a mennyei áfonyás-mascarponés pohárkrémet. Nem is kezdek el mesélni róla, mert már a neve is arra készteti az embert, hogy elkészítse. :) Inkább szeretném megköszönni Nektek, hogy olvastok, néztek és kommentáljátok a receptjeimet. Képzeljétek! Kicsiny blogom ma ünnepli a harmadik születésnapját. Három év áll mögöttem és a blog mögött. Nagy és hihetetlen dolog ez. Remélem, a jövőben is lesz erőm, időm és kedvem folytatni az blogírást és még sok blogszületésnapot fogok Veletek ünnepelni. :)Áfonyás-mascarponés pohárkrémHozzávalók: (2 pohár)A mascarponés krémhez: 250 g mascarpone400 g görög joghurtcukor ízlés szerintAz áfonyás szószhoz:fél dl víz1 evőkanál cukor125 g áfonyaElkészítés:
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a görög joghurttal.Egy kisebb lábosba beletesszük
a szósz összes hozzávalóit, feltesszük a tűzre közepes lángon és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy
összeforrjanak, a cukor elolvadjon és szépen besűrűsödjön a szósz. Hagyjuk kihűlni kissé.A szószból 2 evőkanálnyit a poharakba teszünk, majd rákanalazzuk a mascarponés krémet, tetejére pedig ráöntjük a maradék áfonyaszószt. A pohárkrémet tegyük hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Közvetlenül a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és fogyasszuk el jóízűen.