Sárgabarckos túrókocka

  • 2017.07.17.
  • 2

A sárgabarack és a túró az egyik legtutibb párosítás, ezért ezt a sütit érdemes elkészíteni. Linzertészta az alja, rajta bársonyos túrókrém sárgabarackokkal megkoronázva. Igazi nyári sütemény. :) Hasonlót sütit már korábban is készítettem, akkor piteformában, itt találjátok.
:)Sárgabarackos túrókockaHozzávalók:

A tésztához:20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt5 dkg porcukor1 tasak vaníliás cukor10 dkg vajcsipet só1 tojássárgájaA túrókrémhez:50 dkg túró15 dkg porcukor1 vaníliás cukor2 tojás2 dl tejföl1 tasak vaníliás pudingporTovábbá: 30 - 40 dkg sárgabarack Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk: a lisztet a porcukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojássárgájával.
A tésztát lisztezett felületen tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, majd a tésztalapot a tepsibe helyezzük. A tésztát előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A krémhez összekeverjük a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a tojásokkal és a vaníliás pudingporral. Szép sima krémmé dolgozzuk, majd egyenletesen rákenjük az elősütött tésztára. A felezett és a magozott sárgabarackokat ráhelyezzük a túrókrémre és egy kicsit bele is nyomkodjuk.

Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.