Meggyes-mákos zabgolyó

  • 2017.06.23.
  • 6

Egy könnyen elkészíthető sütés nélküli édességet hoztam mákkal és meggyel. Az ötlet innen jött, a
receptet kicsit átalakítottam, megreformáltam.
Én ezt még a meggyszezon előtt készítettem fagyasztott meggyből, szerintem friss meggyel még finomabb lesz. A meggy és a mák nagyon passzolnak egymáshoz, érdemes kipróbálni! :)Meggyes-mákos zabgolyóHozzávalók:A tésztához: 30 dkg darált zabpehely5 dkg porcukor10 dkg darált mák2 darab alma reszelveA töltelékhez:15 dkg magozott meggyElkészítés:A tésztához a darált zabpelyhet, a porcukrot, a reszelt almát, a mákot jól összedolgozzuk. Jól formázható masszát kell kapnunk, amit pihentetünk 15 percig, majd diónyi golyókat készítünk belőle.
A zabpelyhes golyókat meglapítjuk, egy meggyszemet helyezünk a közepükre, majd golyókat formálunk belőle. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.