Kávés csokoládépuding

  • 2017.05.22.
  • 8

A puding nálam az első helyen áll, nagy kedvencem. :) Még finomabb, ha házilag készül és nem macerásabb, mint a bolti zacskós változat. Ezt a pudingot kávéval és kókuszliszttel csináltam, nagyon finom lett. Aki nem szereti a kávét, az készítsen egyszerű csokoládépudingot, a kávét helyettesítse tejjel. Tuti, hogy mindenki odalesz érte. :)Kávés csokoládépuding (2 pohárhoz)A pudinghoz: 2 dl tej1 dl kávé10 dkg étcsokoládé4 evőkanál cukor2 evőkanál keményítő2 evőkanál kókuszlisztDíszítéshez:tejszínhab Elkészítés:A kávét 1 dl tejjel felforraljuk. A keményítőt, a kókuszlisztet a cukorral összekeverjük és a maradék 1 dl tejjel simára keverjük, majd a forró kávés tejhez adjuk. Kislángon kevergetve besűrűsítjük, majd hozzáadjuk a kockára tördelt étcsokoládét. Hagyjuk, hogy a csoki felolvadjon, majd elkeverjük. Poharakba adagoljuk, amikor kihűlt tejszínhabbal tálaljuk.