Kókuszos-csokoládékrémes linzer

  • 2017.04.25.
  • 1

A linzer hagyományos aprósütemény, amit nagyon szeretek, mert egyszerű, napokkal előtte elkészíthető és dobozban sokáig eláll. Ezenkívül nagyszerűen variálható sütemény. Gyakran sütöm. Idén húsvétra egy új variációt készítettem: kókuszosat csokoládékrémmel töltve. Nagyon finom sütemény lett, a kókusz és a csokoládé nagyon jó párost alkot együtt. :)Kókuszos-csokoládékrémes linzerHozzávalók:A linzertésztához:
1 tojássárgája 25 dkg liszt10 dkg kókuszreszelék10 dkg porcukor 20 dkg vaj1 teáskanál sütőpor1 tasak vaníliás cukor A csokoládékrémhez:10 dkg étcsokoládé1 dl habtejszínElkészítés:A lisztet a porcukorral, a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a vaníliás cukorral összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát betesszük a hűtőbe pihenni kb. egy órára, de legalább 30 percre.A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tetszőleges kiszúróval formával kiszaggatjuk őket. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 10 percig sütjük.A
krémhez az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd ráöntjük a tejszínt és jól összekeverjük, hogy a hozzávalók megfelelően elegyedjenek. A krémet 10 percig hűtjük, majd robotgéppel habosra keverjük. Amikor a linzerek kihűltek, a csokoládékrémmel összeragasztjuk őket. Ízlésed szerint vaníliás porcukrot szitálunk a tetejükre.Háttérben a mákos zserbó