Csokis-diós szelet - 2. blogszületésnapra

  • 2016.08.15.
  • 0

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy tegnap volt a blogom 2. szülinapja. Hogy repül az idő! 2014 augusztusában indítottam útjára a blogomat, azóta pedig kisebb-nagyobb időközökkel teszem közzé a bejegyzéseket. Köszönöm, hogy olvastok, hogy rendszeresen visszajártok, hogy kommenteket írtok. Nélkületek nem lettem volna ilyen kitartó. Köszönöm, hogy éreztetitek, nem csinálom hiába a blogírást. Arra bátorítok mindenkit, hogyha kipróbál egy sütit a gyűjteményemből, akkor írja meg, hogy hogy ízlett. :)Eddig 142 bejegyzést írtam és több mint 33900 oldalmegjelenítése van az oldalamnak, amire nagyon büszke vagyok. Voltak és lesznek is időszakok, amikor kevesebbet írok a blogra, de úgy tervezem, hogy folytatom az írást és hozom Nektek az új sütirecepteket. :)A 2. blogszülinapot most nem tortával, hanem egy ellenállhatatlan diós szelettel szeretném megünnepelni. A dió, sárgabaracklekvár és csoki triója már bizonyított, gondolok itt a zsebóra, ez a süti is hasonlóan fergeteges. Próbáljátok ki, mert pillanatok alatt összedobható és tényleg isteni finom. :)Csokis-diós szeletHozzávalók:A tésztához:150 g vaj150 g cukor4 tojás200 g liszt100 g diófél tasak sütőporTölteni:
sárgabaracklekvárCsokimáz:50 g vaj80 g cukor 3 evőkanál kakaóElkészítés:A tésztához robotgéppel a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzáadjuk. Egy külön tálban a diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd beleforgatjuk a vajas keverékbe és egyneművé keverjük a tésztát. Egy püspökkenyérformát kivajazunk, kilisztezünk majd belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!Amikor megsült és kihűlt a sütemény, akkor kiborítjuk egy tálcára. Vízszintesen kettévágjuk
s az így kapott lapok közül az alsót jó vastagon megkenjük sárgabaracklekvárral, majd rátesszük a a másik lapot.A mázhoz a hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és a tűzön összefőzzük. Amikor jó nyúlós a máz, akkor rácsorgatjuk a diós sütemény tetejére és egy lapát segítségével elsimítjuk, hogy a csokiból mindenhová egyenletesen kerüljön.
Hagyjuk, hogy a máz megdermedjen és szeletelhetjük a süteményt.