Répatorta fahéjas mascarponéval

  • 2016.04.03.
  • 8

Ez a répatorta még húsvétra készült, de bármikor elkészíthető, mert szuper.
Saját recept alapján készült, én magam kísérleteztem ki az arányokat, mert a korábbi répás próbálkozásaim nem jöttek be, tömör, nedves tészta lett belőlük.
Ez viszont könnyű, puha és nagyon finom. A tésztába dió és fahéj is került, egyszerűen tökéletes lett. A fahéjas mascarponétól pedig mennyei. Próbáljátok ki, garantáltan elfogy pillanatok alatt. :)Répatorta fahéjas mascarponévalHozzávalók: (18-cm-es tortaformához)A tésztához:3 tojás10 dkg cukor 20 dkg liszt5 evőkanál olaj5 dkg darált dió1 kiskanál fahéjfél csomag sütőporegy csipet só 120 g reszelt répa (1 közepes méretű répa)A fahéjas mascarponéhoz:250 g mascarponeporcukor ízlés szerint1 tasak vaníliás cukor2 kiskanál fahéjElkészítés:Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a diót, a fahéjat, a sót és a sütőport.Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Ezt követően hozzákeverjük az olajat is.
A tojásos részbe beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. A répát lereszeljük, és a tésztához forgatjuk.Egy 18cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a répatorta tésztáját. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Hűtjük.A mázhoz összekeverjük a mascarponét a fahéjjal, a vaníliás cukorral, és
ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.A kész répatortát két lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a fahéjas mascarponéval, ráhelyezzük a felső lapot, majd a tetejére is kenünk.