Sütőtökös-diós kuglóf
- 2016.02.12.
- 4
A sütőtöknek nincs szezonja, de nagyobb hipermarketekben most is kapható, így akár most is elkészíthető ez a fenomenális kuglóf, amit még ősszel sütöttem. Odavoltunk érte, finoman fűszeres, szaftos és csokis. :) Nem agyoncukrozott sütemény, a cukor ízlés szerint növelhető. A fotók okostelefonnal készültek, ezért nem olyan szépek, ettől függetlenül egyszer próbáljátok ki ezt az őszi-téli kuglófot, mert gyorsan elkészül és isteni. :)Sütőtökös-diós kuglóf (18 cm)Hozzávalók:25 dkg liszt10 dkg durvábban darált dió15 dkg cukor2 tojás1 csomag sütőpor1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék5 evőkanál olaj10 dkg sütőtökpüre1 dl tejA bevonáshoz:1 tábla étcsokoládéElkészítés:A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, a tejet, az olajat, majd alaposan kikeverjük az egészet.Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, az átszitált lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a diót. Ezután a sütőtökös részbe belekeverjük a diós lisztes keveréket, a masszát kivajazott kuglófformába öntjük és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)Ha megsült és kihűlt a kuglóf akkor megolvasztjuk az étcsokoládét és bevonjuk vele a süteményt.