Bazsalikomos palacsinta fehér spárgával (VKF! 57. forduló)

  • 2013.06.11.
  • 0

A második pályaművem a VKF! 57. fordulójára. Egy édes után egy sós változat, mert mindenképpen akartam valamilyen sós változatot is
készíteni. A napokban előkerültek régebbi magazinok. Abban bukkantam rá a spárgával töltött palacsintára, melynek a tetejére a sajt rá lett sütve. Azt pedig egyenesen imádom. A piacon még kaptam finom zsenge fehér spárgát. Egyenesen a termelőtől. Bár az eredeti recept jelentős átalakuláson ment keresztül, az ihlet innen jött. Hozzávalók: Kb. : 6 db palacsintához: 10 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dl tej, csipet só,1 evőkanál frissen reszelt parmezán, egy maroknyi bazsalikomlevél500 g fehér spárga, 10 dkg ementali sajt, 1 dl tejszín, frissen őrölt bors, néhány bazsalikom levél a tálaláshozElkészítés: A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd a liszttel simára keverjük. Csipet sóval és parmezánnal ízesítjük. beletépkedjük a bazsalikom leveleket is. Cseppnyi kukoricacsíra olajon, forró palacsinta sütőben kisütjük a palacsintákat.A fehér spárga szárakat megtisztítjuk, néhány percig főzzük picit cukros vízben. Elsőre nekem is meghökkentő volt ez, itt olvastam róla és működik.
Jeges vízbe szedjük ki.Palacsintánként 2-3 szál fehér spárgát beletekerünk. Én most úgy, hogy a fej része kilátszódjon. A reszelt ementali sajtot összekeverjük a tejszínnel, ráhalmozzuk a hőálló tálba fektetett palacsintákra, borsot őrölünk rá és 10 percre a 200 fokos sütőbe toljuk. Ha a sajt kezd pirulni kivesszük. Néhány percig hagyjuk pihenni. Tálalás előtt friss bazsalikomleveleket szórunk rá. Remek ebéd vagy uzsonna kerekedik belőle.

Címkék

Spárga Bazsalikom