Elgondolkoztató

  • 2013.04.08.
  • 4

Fogadalmam, hogy ebben a szezonban nem fogok elcsábulni a friss eper látványától, nem veszek egyetlen szemet sem az ízetlen importból. Szépen megvárom a hazai eperszezont, a finom, mézédes, lédús epret. Akkor aztán nem fogom vissza magam. Ma 1.200 Ft-ért árulta a zöldséges a spanyol epret. Kicsit el is szomorít, hogy hova vezet ez a sietség. Már tényleg nem tudjuk megvárni, hogy helyben termelt megérjen. Egy pillanatra elgondolkoztam, ha most ennyi az import eper kilója, mint szezonkezdetkor a hazai, akkor néhány év múlva már nem fog senki epret termelni kis hazánkban? Remélem azért igen, mert ha egyre többen részesítjük előnyben a hazai földben termett zöldségeket és gyümölcsöket, azzal a hazai gazdaságot támogatjuk és s környezetünket is óvjuk. Tavaly április közepén a magyar epernek 3.000 Ft-ért árulták kilóját, de ezt még fóliasátorban termelték. Érdemes megvárni a szabadföldi epret, amikor már elfogadható áron tudjuk vásárolni és sokkal ízletesebb is.
Mindenesetre az import eperről ezt is érdemes elolvasni Alíz blogján.És egy tavaly készült kép: