Saláta cukkini virágokból levelekből, és mini cukkinikből

  • 2017.08.25.
  • 5

Egy zseniális saláta, amit fogyaszthatunk melegen és hidegen egyaránt. A nyári hűsítő ételek közé tartozik, és jelentős a víztartalma. 

Sok minél kisebb cukkinire, a virágokra melyek többnyire még a termés végén összecsukódva, de teljesen használható állapotban vannak, és levelekre lesz szükségünk hozzá. Az öntethez pedig finom olíva olajra, és frissen kicsavart citromlére. Az ízesítéshez mindössze só és frissen őrölt borsot használunk.
A cukkini minden fent felsorolt fellelhető részét feltesszük főni (ha mindezeket nem találunk a kertünkben, vagy a piacon akkor amennyire lehet kicsi és zsenge cukkiniket válasszunk a különböző színekkel még érdekesebb hatást érhetünk el)  A víz csak épphogy ellepje a zöldséget, és mindössze 4-5 percig főzzük kis tűzön! Egy tovább tartó "szétfőzéssel" olyan vizes állagot fogunk kapni, hogy azt inkább törjük össze pürének, mert csak gyenge változata lesz ennek az üdítő salátának.
Leszűrjük, hideg vízbe mártjuk, hogy leállítsuk a cukkini  további puhulását, és visszakapjunk a szép eredeti színeit,
Lecsöpögtetjük, és megöntözzük olíva olajjal, citromlével, sózzuk, borsozzuk. A főszerezés mennyisége ízlés szerinti, ajánlom a durva sókat hozzá.