Friss zöldségragu

  • 2017.06.16.
  • 5


A kora nyári zöldségek feledtetik velünk a spárgaszezon végét, és elkezdhetünk tobzódni, még ezt is leszedem- megveszem.... Aztán tanácstalanul állunk a hűtőszekrény előtt, hogy melyiket főzzük meg, és mi legyen a kiválasztottból? A dilemma ami azért nem annyira kellemetlen legjobb megoldása ha sokféle összeillő zöldségekből állítunk össze egy ételt.

Hozzávalók:
500 g zöldség (zöldborsó, cukorborsó, lóbab zöldbab, sárgarépa, újhagyma, fokhagyma, gomba) a továbbiakban a szezontól függően változtathatunk az összeállításon
olíva olaj, só, bors, koriander mag, zöld fűszerek az alábbiak kerültek ebbe  a raguba é a hozzá feltálalt salátába

A zöldségeket jellegüknek megfelelően összevágjuk, de például a zöldbab, és a cukorborsó hüvelyek egészben kerültek a raguba.

Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olajat, egyszerre beleteszünk minden zöldséget, csak a hagyma zöldjét és a zöld fűszereket hagyjuk a főzés végére, ami már egyáltalán nincs messze, hiszen csak 10-12 perig pároljuk az ételt, időnként némi vizet aláöntve, amikor szükségét látjuk. A végén sózzuk,fűszerezzük, és még 1-2 percig összefőzzük, óvatosan forgatva, hogy ne csináljunk túl nagy káoszt a serpenyőben.

Tálalhatjuk bármilyen gabonával. Nálam a rizs, hajdina, bulgur, kuszkusz a sorrend.