Vegyes saláta pikáns mogyorókrémmel

  • 2016.09.13.
  • 1

Tofu, főtt tojás és földimogyoró mártás friss zöldségekkel a thai  KAEG saláta összetevői. A mártásból bátran készíthetünk nagyobb adagot, mert bármilyen egyszerű ételt különlegessé varázsolhatunk vele. Vigyázat könnyen okozhat függőséget!

Hozzávalók a mártáshoz
1/2 pohár földimogyoró
1 pohár kókusztej
1/2 pohár víz
5-6 teáskanál tamarind paszta
2 evőkanál pálma cukor
1/2 teáskanál só
Földimogyorót ugyan vehetünk a legkülönbözőbb állapotban, de mint a diófélék, legjobban héjas állapotban tartható el. A belső vékony héjától rövid sütés után tudjuk megszabadítani, és egyben meg is pörköljük. Ezt a műveletet végezhetjük serpenyőben vagy a sütőben, és amikor finom mogyoróillatot érzünk egy konyharuhába öntjük, és ledörzsöljük a héját.
Feltesszük a kókusztejet egy lábasban, összetörjük a pörkölt mogyorót, és a többi hozzávalóval együtt főzzük, időnként megkeverve amíg besűrűsödik.

A saláta hozzávalóinál írhatnám hogy bármi, de ez így elég komolytalan dolog. Ezért álljon itt egy minta, és ezen kívül bármilyen általunk szeretett, és összeillő válogatás megteszi.
Saláta állandó hozzávalói
2 főtt tojás
2 szelet tofu
Saláta válogatás
2 db közepes burgonya
2 salott hagyma
2 paradicsom
salátalevelek
rukkola
zöld fűszerek (bazsalikom, koriander)
1 kis sárgarépa
olaj a sütéshez 
A vékony tofu szeleteket  négyszögekre vagy háromszögekre vágjuk,és mindkét oldalukon kevés olajban megsütjük.
A burgonyát csíkokra szeljük és olajban megsütjük, vagy forró vízben blansírozzuk.
A  salott hagymát besózzuk,és megsütjük.
A többi zöldséget nyersen lereszeljük vagy felszeleteljük.

Minden előkészített hozzávalót szépen elrendezünk egy tányéron és a földimogyorós öntettel együtt tálaljuk.