Farfalle avagy masnitészta rókagombával

  • 2013.06.22.
  • 8


A kész tésztából készülő ételek többsége gyorsan elkészül. Na ez is egy ilyen gyors recept. Amíg felforr a főzővíz és megfő a tészta éppen elkészül a zöldséges ragu. A mostani válogatásban rókagomba, és zellerszár a domináns zöldségek.
2 adaghoz
200g farfalle2 evőkanál olíva olaj3-4 gerezd fokhagyma5-6 szardella filé1 kis üveg paradicsomszósz (szoktam eltenni zelleres változatban ez most pont ide való)2 paradicsom meghámozva és kis kockára vágva2-3 szál szárzeller a zöldjével együtt120g rókagomba1 teáskanál kapri bogyóoregánókakukkfűzsályasóborsparmezán sajt

A tésztát feltesszük főni.Egy magas falú serpenyőben megmelegítjük az olajat, beledobjuk a fokhagymát és a zsálya levelet, megfuttatjuk, hogy megérezzük az illatukat, hozzáadjuk az összevágott szardella filét, 1 percig pirítjuk, és rákerülhet az előkészített gomba és az összevágott zellerszár. Ez utóbbi már a kertből való, de még nincs halványítva, így a rengeteg zöldjével együtt használom. 5 percnyi párolás után jöhetnek bele a paradicsomkockák, és a sűrű zelleres paradicsomszósz, az összevágott zöldfűszerek, és a kapribogyó. Amikor kellő sűrűségű az egész levesszük a tűzről, ha szükséges némi friss citromlével savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a megfőzött masnitésztával, a tetejére parmezánt reszelünk.