Mazsolás kesudiós spárgasaláta

  • 2013.05.13.
  • 6

Ez a spárgasaláta összetevőinek köszönhetően egy önálló étel is lehet egy szelet pirított teljes kiőrlésű kenyérrel, készíthetünk mellé főtt rizst vagy bármilyen gabonából kását, és a húsételeket is nagyon jól kiegészíti mint ízben mint pedig semlegesítve és segítve az állati fehérjék feldolgozását, megtisztítja az erek belső falát a koleszterintől, így segít megelőzni a szívbetegségeket, különösen a magas vérnyomást és az érelmeszesedést. Segít a vese betegségeinél, vízhajtó. A további gyógyító tulajdonságokról és a saláta elkészítéséről beszélek az alábbi felvételen.


A felvételt készítette: Szeiler Gábor mtr.huÖsszeállította: Halász Gabriella mtr.huÉtelek: Meiszner KatiBorajánló: Pampetrics György borkereskedő  
Hozzávalók személyenként 6-8 szál zöldspárga, 10-12 rukkola levél, 2 db fürjtojás, vagy más tojás, 1 teáskanál vaj, 2 evőkanál száraz fehér bor, 2 gerezd fokhagyma, vagy 1 szál újfokhagyma, 3-4 szem dió, vagy kesudió, néhány szem mazsola, szerecsendió virág, frissen őrölt bors, só
1. A spárgát 3-4 percig főzzük, vagy pároljuk, majd rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megőrizze szép zöld színét.2. A vajat felolvasztjuk beletesszük a kesudiót, a mazsolát és 1-2 percig pirítjuk, egy szűrőkanállal kivesszük.3. A vajas serpenyőben átsütjük az összevágott fokhagymát és a fűszereket, ráöntjük a bort, és összeforraljuk.4. A tojásokat félkeményre főzzük, vagy posírozzuk.A tálaláshoz szépen elhelyezzük a spárgát, a leveleket, és a pirított mazsolát a kesudióval, majd az öntettel ízesítjük.