Félresikerült hóember kekszek? Avagy mégsem?

  • 2015.11.26.
  • 4

Mit tegyünk a kis csizmába? A megoldás a kezedben és kreativitásodban van. Minden, amit saját kézzel készítesz csupa móka és szeretet.Ezekhez a nevetést kifacsaró kekszekhez, nem kell nagy kézügyesség, hiszen el kell rontanunk. Remeghet a kezünk, félresikerülhet a keksz alakja a végeredmény akkor is elismerést vált majd ki.Alapja egyszerű vaníliás vajas keksz.A tészta hozzávalói35 dkg liszt20 dkg vaj1 tojáscsipet só10 dkg porcukor2 cs vaníliás cukorA vajat morzsold el a lisztben és a többi hozzávalóval gyúrj tésztát. Tedd legalább egy órára hűtőbe. Ha nem készíted el az egész tésztát, akkor fóliába csomagolva napokig eláll a tészta.Alakítsd ki a formákat és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsd meg. Vigyázz hamar megég és akkor kiszáradhat.A mázhoz:1 tojás fehérje20 dkg porcukor vagy cukorliszt (a cukorlisztben van keményítő is így kiváló a máz elkészítéséhez)kekszenként 1 db kicsi mályvacukorA fehérjében keverd el a porcukrot. Az arány változhat, mert minden tojás más és más méret. A lényeg, hogy annyi porcukor kell hozzá hogy amikor elkevered a keverés mintája 15 másodpercig legyen látható, ennyi idő alatt szépen összefolyik majd.Jöhet a díszítés kedvetek szerint.