Diétás fonott kalács húsvétra

  • 2014.04.06.
  • 3

Hihetetlen, de igaz. Először azt hittem ez valami vicc, de aztán megtörtént a csoda. Eddig úgy tudtam kukorica lisztből és rizslisztből nem lehet kenyeret vagy kalácsot sütni. Ez most megdőlt.Húsvét idején, nagyon sokat eszünk, úgyhogy ez a recept igazán izgalmasnak tűnik, mivel diétás.Hozzávalók (1 kalács)15 dkg kukorica liszt15 dkg rizsliszt1 evőkanál búzasikér (na szerintem ezért sikerült annyira remekül)1 evőkanál édesítő (vagy nád illetve gyümölcscukor)1.5 dkg élesztő1.5-2 dl tej1 tojás felverve8 dkg vaj (felolvasztva)1 csipet sóElkészítés:Kevés cukrozott tejben megkelesztjük az élesztőt.A langyos kukorica- és rizslisztet tálba szitáljuk, jól összekeverjük a cukorral és a sóval.A lisztben mélyedést készítünk, és hozzáöntjük az előzőleg habosra felvert tojást és a megkelt élesztőt, majdösszedolgozzuk. Közepes keménységű tésztát készítünk.Dagasztás közben apránként a tésztára öntjük az olvasztott, langyos margarint. A tésztát addig dagasztjuk, amíg a kezünkről és az edény oldaláról könnyen el nem válik.Letakarjuk, és 1 órán át, kelesztjük, átgyúrjuk, megfonjuk, kivajazott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.Kukoricás jó étvágyat!