Fűszeres csirkecombok burgonya ágyon

  • 2014.02.28.
  • 4

Amikor az idő az úr! Ágyazz meg a csirkecombnak!Mindenki evett már csirkecombot sütve, burgonyakörettel. Kicsit megbolondítottam az egészet és a gyorsaság valamint helyhiány miatt, most másképpen készítettem el. Újonnan beszerzett sütőedényem segítségével egyszerűen tudtam megvalósítani e remek ételt.Hozzávalók:fejenként 1 db csirkecombfejenként 3 db közepes burgonyacsirkehús zöldfűszer keverékételízesítő, só és borsA burgonyát hámozzuk meg, karikázzuk fel és tegyük az edény aljára 3-4 adagban közte fűszerekkel gazdagítva.Aki jénaiban vagy más edényben sütné az kenje ki egy kis vajjal az edény alját és oldalát.A csirkecombokat hosszában csontig vágjuk be. Ez azért jó, mert a csont mellett is megsül a hús és a sütés ideje is rövidebb lesz.Sózzuk és fűszerezzük be a zöldfűszer keverékkel. Rakjuk a burgonya tetejére. Öntsünk 2 dl vizet az edénybe. Fedjük le és mehet is a sütőbe. 200 fokon 40 percig süssük. Ha nem elég ropogós a csirke a fedőt lefedve még 10 percig pirítsuk.Tálaljuk a szaftos és ízletes húst a puha burgonyakörettel. Jó étvágyat kívánok!