Grillezett tofu, oregános gomolya, pirított camambert, baconos-mézes zöldséghasábokkal

  • 2012.04.03.
  • 2

4 főre:0,30 Gomolya sajt0,20 Camambert0,20 Füstölt Tofu1 dl vörösbororegáno, színes borsA sajtokat kisebb darabokra felszeleteljük. Grill lapon süssük meg a füstölt tofut és az oregános gomolyasajtot. A feldarabolt camambert sajtot tegyük egy tűzálló tálkába, öntsünk rá vörösbort, de csak annyit, hogy a sajton éppen csak végig folyjon, majd színes borssal szórjuk meg. Sütőben vagy szalamanderban süssük meg, míg megolvad és szép piros nem lesz.zöldség ragu:0,10 cukkini0,10 sárgarépa0,10 baby kukorica0,10 pritamin paprika0,10 bacon0,08 aszalt szilva1 ev.k. mézsó, rózsa bors0,10 vajA csíkokra vágott bacon szalonnát vajon süssük ki. Majd tegyük rá a tetszés szerint darabolt (baton, gyufaszál, karika, kocka, stb..) zöldségeket. Azért nem árt a sorrend, hiszen a cukkini hamarabb elkészül, mint a sárgarépa. Tehát: kezdjük a sárgarépával. 1-2 perc pirítás-párolás után rakjuk bele a pritamin paprikát és a cukkinit, majd a baby kukoricát és a aszalt szilvát. Az egészet jól keverjük össze. Ízesítsük sóval, rózsa borssal, majd csurgassuk rá a mézet. Ez a ragú lesz a köretünk is egyben. A tányéron felhalmozott édeskés ragunkat körbe rakjuk a grillezett sajtokkal, és egy jó pohár roséval elfogyasztjuk.Foodafok