Tandori pulykanyárs, kurkumás joghurttal és mazsolás-kuszkuszos kevert salátával

  • 2012.01.10.
  • 7

Hozzávalók a tandori páchoz:1 pohár joghurtk.kanál fokhagymak.kanál erős paprikat.kanál garam masalaőrölt koriander1 db lime levesóEzeket az anyagokat egy keverőtálban jól összekeverjük, majd a hosszú csíkokra vágott pulykamelleket, ebbe a pácba tesszük, legalább 1 napig. A sütés előtt, a sűrű pácot lehúzzuk a pulyka darabokról, majd egy hosszú nádpálcikára szúrjuk fel. Forró grill lapon szép pirosra, ropogósra sütjük. (mivel eredeti Tandori sütővel nem rendelkezik mindenki, ezért a grill sütőlap is tökéletesen megfelel)mazsolás kuszkusz:2 dl-es bögre kuszkusz, ehhez....3 dl narancslé és zöldségalaplé vegyesen0,05-0,10 mazsolaA folyadékot felforraljuk és a kuszkuszra öntjük, miközben hozzákeverjük a mazsolát. Jól lefedjük, és tálalásig félre tesszük. Nem árt, ha jól kihűtjük.saláta mix:Kínai kelparadicsompritamin paprikafejes salátakígyóuborkasó, borsoliva olaj, fehér balzsamecetA nagyobb darabokra átvágott salátának valót, beízesítjük sóval, borssal, olajjal és ecettel, majd összekeverjük a kihűlt mazsolás kuszkusszal. Ezt adjuk köretként a vaslapon pirosra sült Tandori pulykanyárshoz. Készítünk hozzá egy gyors hideg mártást. 1 pohár joghurthoz 1 teáskanál kurkumát (nagyon pici olajban keverjük ki), 1 teáskanál porcukrot, 1 db lime levét, és egy pici sót.Jó étvágyat!Foodafok