Kakukkfüves csirkemell-filék bazsalikomos-olajbogyós vitamin salátával és tejfölös uborkával
- 2012.01.28.
- 8
Hozzávalók, 4-5 főre:0,90 csirkemell filé3 friss szál kakukkfű0,15 fokhagymasó, fekete őrölt bors1 dl napraforgó olajA csirkemell filénket bedörzsöljük a fűszerekkel, majd forró, de kevés olajban, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.vitamin saláta:1 db fejes saláta1 db jégsaláta0,15 sárgarépa0,15 paradicsom0,15 piros retek0,15 olajbogyó1 csomag friss petrezselyem zöldfriss bazsalikom levélöntet a salátához:Olíva olajfehérbor ecetsó, őrölt fehérbors1 evőkanál dijoni mustárA salátának valót vékony csíkokra, vagy kockára összevágjuk. Rátépkedjük a friss bazsalikomlevelet és a petrezselyem zöldet. Fűszerezzük, majd meglocsoljuk Oliva olajjal és fehérbor ecettel.fűszervaj:0,10 vajvágott petrezselyem zöldfél csokor metélőhagyma1 kávéskanál rózsaborsSóA szobahőmérsékletű vajat, simára keverjük a fűszerekkel (tehetünk bele még: kakukkfüvet, bazsalikomot is) és az apróra vágott metélőhagymával, enyhén megsózzuk. Habzsák segítségével egyenletes nagyságú gombócokat formázunk. Hűtőszekrényben megdermesztjük.gyalult uborkasaláta:0,25 kígyóuborka2,5 dl házi tejföl1 csomag kaporSóAz uborkát legyaluljuk, majd megsózzuk. 5-6 percnyi állás után kinyomkodjuk a vizet belőle. Friss házi tejföllel összekeverjük, amit összevágott kaporral ízesítünk.Tálalás:A tányér közepére helyezett vitaminsalátára tesszük a sült csirkemelleket, melynek tetejére fűszervajat teszünk. Külön, kis csészébe adjuk hozzá a kapros-tejfeles uborkasalátát.Foodafok